De 6 voordelen van een houten vloer op een rij

Tijd voor een nieuwe vloer? Dan weet je vast dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Van keramische tegels tot een betonvloer, tot een houten vloer. Deze laatste biedt echter tal van voordelen. 

Een parketvloer is nog altijd een populaire keuze bij mensen die op zoek zijn naar een klassevolle vloer. Nog niet helemaal overtuigd? In dit blogartikel zetten we de 6 voordelen van een houten vloer op een rij. 

#1 Een houten vloer gaat decennialang mee 

Kies je voor een parketvloer, dan haal je kwaliteit in huis. Een parketvloer is in de eerste plaats ecologisch en gaat – letterlijk – decennialang mee. Dit komt omdat hout in de eerste plaats een natuurlijk, edel product is met duurzame eigenschappen. 

Door het hout goed te onderhouden, blijft je vloer tot wel 30 jaar én langer mooi. Geen goedkope rommel dus. Bovendien kan hout perfect opgeschuurd en opnieuw bewerkt worden. Een parketvloer kan dus eenvoudig in zijn oude glorie hersteld worden, moest dat nodig zijn. 

houten vloer

Andere vloersoorten hebben dit voordeel niet. Heb je krassen op je vloer? Of is je vloer versleten? Dan zit er niets anders op dan een nieuwe vloer te leggen. Hetzij een nieuwe tegel, hetzij een nieuw tapijt. Geen enkele andere vloersoort 

kan de hernieuwbare eigenschappen van hout evenaren.

#2 Een houten vloer voegt charme toe aan je woning

Een houten vloer straalt charme en warmte uit. De warme kleuren van hout kleden een ruimte extra aan. Wie zijn blik werpt op een parketvloer, zal bovendien zien dat geen enkel vloerdeel hetzelfde is. 

houten vloer charme

Hout is een natuurproduct met een uniek, levendig karakter. Geen twee parketvloeren zien er hetzelfde uit. Terwijl je met keramische tegels daarentegen voor een uniforme look gaat. 

Hout is bovendien ook heel aangenaam om over te lopen. De natuurlijke uitstraling van hout en het heerlijke gevoel van houtnerven aan je blote voeten, bootst geen enkele andere vloersoort na. 

#3 Een houten vloer straalt klasse uit 

Naast warmte en charme straalt een houten vloer ook klasse uit. Een chique eikenhouten vloer bijvoorbeeld, brengt je ruimte naar een hoger niveau. Of wat dacht je van een Versailles sierparket? 

houten vloer klasse

Versailles parket is een echte kasteelvloer. Het draagt niet zomaar de naam van Lodewijk XIV’s imposante paleis. Met dit luxueuze stijlpatroon haal je gegarandeerd de klassieke grandeur in huis. Uiteraard zijn er ook verschillende andere stijlpatronen op maat mogelijk!

Hoe dan ook: parket staat prachtig in elk interieur. Of je nu een moderne stijl hebt of een klassieke stijl. Met een parketvloer geniet je van een chique uitstraling en een zalig warmtegevoel.

#4 Een houten vloer isoleert beter dan andere vloeren

Een goede isolatie is zeer belangrijk voor je woning. De energienormen worden alsmaar strenger. Zowel dakisolatie, als dubbele beglazing is verplicht in elke woning vanaf 2020. 

Een houten vloer komt hierin tegemoet. Het is namelijk zo dat hout een goede isolator is. Het vangt veel minder warmte op dan steen, wat maakt dat de binnenlucht sneller verwarmt

parketvloer

Bovendien houdt massief parket de warmte langer vast, eenmaal het verwarmt is. Je hebt dus minder energie nodig om de kamer op temperatuur te brengen en te houden. 

#5 Een houten vloer verhoogt de waarde van je woning

Sinds jaar en dag staat een parketvloer als synoniem voor luxe, comfort en klasse. De reden hierachter hoef je niet ver te zoeken: een parketvloer zorgt voor een huiselijk gevoel, voegt charme toe, en bezorgt je interieur een instant authentiek karakter. Bovendien wordt hout steeds schaarser en duurder. Een parketvloer leggen betekent dus investeren in de toekomst. 

visgraat parket

#6 Een houten vloer kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming

Op enkele jaren tijd is vloerverwarming een volwaardig alternatief geworden voor verwarming met radiatoren. Het is niet alleen aangenamer, maar ook energiezuiniger

Een belangrijke factor, daar de energienormen voor woningen steeds strenger worden. De overheid streeft bovendien meer en meer naar duurzame energiebronnen als alternatief voor fossiele brandstoffen. Namelijk: vloerverwarming. 

houten vloer vloerverwarming

Helaas doen er over parket en vloerverwarming de wildste verhalen de ronde. Dit houdt mogelijks heel wat mensen tegen om een parketvloer te leggen. Dat misverstand willen we bij deze graag de wereld uit helpen.

Wees gerust: parket kan uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming. De vloer blijft mooi én het warmterendement is prima, zolang je maar met een paar zaken rekening houdt. 

Dewelke? Dat lees je in dit blogartikel. 

Besluit 

Je ziet het, er zijn dus heel wat voordelen gebonden aan een parketvloer. Had je graag nog meer info gehad over de bijzondere kwaliteiten van parket? Dan mag je ons uiteraard gerust contacteren.

Wil je graag eens sparren met ons over jouw (toekomstige) parketvloer? Dan verwelkomen wij je graag in onze vernieuwde showroom. De koffie staat alvast voor je klaar!

Download ons gratis moodbook

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe parketvloer te leggen? In dit moodbook vind je alvast een visualisatie van verschillende concepten en ideeën. Het is de ideale houvast bij de verdere invulling van jouw parketdroom.
Veel leesplezier!

Gratis downloaden

Inhoudstafel