Parketvloeren

Kiezen voor een parketvloer, is kiezen voor gezelligheid. Bij F&T plaatsen we elk type parket volgens de regels van de kunst. Perfect afgewerkt tot in de kleinste details.

Wij realiseren parketvloeren voor

Particulieren (B2C)

Een parketvloer creëert onmiddellijk een warme sfeer in huis, en geeft je woning een absolute meerwaarde. Samen met de klant zorgen we ervoor dat hun parketvloer ook écht onderdeel uitmaakt van het interieur. Jij legt je wildste plannen op tafel, en wij gaan hiermee aan de slag.

Professionals (B2B)

Van inkomhal tot showroom, van concertzaal tot winkel. Een parketvloer straalt klasse uit. Samen gaan we op zoek naar een parketvloer die nauw aansluit bij de identiteit van de organisatie, en maken we duidelijke afspraken rond uitvoeringsplannen, budget en opvolging.

Waarom samenwerken met F&T?

Erkend parketteur

Wij bieden een all-in service voor parket: we meten, maken en monteren. Ongeacht de techniek, stijl of houtsoort die je kiest.

High-end materialen

Wie kiest voor een parketvloer, verwacht in ruil hiervoor wel kwaliteit. Wij werken uitsluitend met de meest duurzame, slijtvaste materialen.

Uniek resultaat

De klant vraagt, wij draaien. Bij ons ben je niet vastgebonden aan een selectie parketvloeren uit voorraad. Van jouw parketvloer bestaan er geen twee.

Een parketvloer in 5 stappen

Kies je voor parket, dan heb je de keuze tussen verschillende houtsoorten en vloeren, elk met hun eigen eigenschappen en prijsklasse. Welke keuze je uiteindelijk maakt, is afhankelijk van jouw eigen wensen en beschikbare budget. 

Ontdek meer dan 100 verschillende houtsoorten in onze showroom.

1.

Kies je houtsoort

Een eerste, belangrijke stap is het kiezen van de houtsoort waarmee je verder wilt werken. Elk houtsoort heeft zijn eigen karakter. In de eerste plaats is je keuze afhankelijk van je eigen smaak, en de uitstraling die je aan jouw interieur wenst te geven.

Let wel op: wanneer je kiest voor een bepaalde houtsoort, moet je ook rekening houden met de technische eigenschappen ervan. We staan je dan ook met plezier bij om je hierin te adviseren. 

2.

Kies je type plankenvloer

Een tweede stap is het kiezen van je type plankenvloer. Ons uitgebreid kwaliteitsgamma varieert van massief parket tot gestabiliseerd parket.

Voor meerlagig, gestabiliseerd parket betaal je minder dan voor een massieve parketvloer, maar je moet dan wel inleveren op kwaliteit. Elke samenstelling heeft andere eigenschappen, en daar moet je rekening mee houden. 

Volledige massieve plankenvloer
Massief onderparket + parket
Gestabiliseerd parket

Meer types plankenvloeren kan je ontdekken in onze showroom.

Klassiek
Visgraat

Meer motieven kan je ontdekken in onze showroom.

Hongaarse punt

3.

Kies je motief

Een volgende stap in dit proces, is het bepalen van het legpatroon of motief van je parketvloer. Elk motief straalt een uniek karakter uit. Ons gamma varieert van klassiek strokenparket tot het populaire visgraatparket.

Denk goed na over je keuze, want het legpatroon van je parket bepaalt voor een groot deel de look en feel van je ruimte. Hier geven we je alvast een impressie mee van de meest populaire motieven, maar daar ben je uiteraard niet aan gebonden.

4.

Kies je bewerking

De bewerking van parket is bepalend voor de uitstraling die je wilt meegeven. Elke bewerkingstechniek heeft zo zijn eigen persoonlijkheid. Ons gamma varieert van gestoomd tot gerookt.

Hier geven we je alvast een impressie mee van de meest voorkomende bewerkingen, maar pin je hier heus niet op vast. Wij maken elke vloer op maat, waardoor we zo goed als onbegrensde mogelijkheden hebben.

Verouderd
Geloogd
Gebleekt

Meer bewerkingsmethodes kan je ontdekken in onze showroom.

Metallic grey
Vlothout
Anthracite
Antic

5.

Kies je kleur

Last but not least: de kleur van je parketvloer. Het is de kers op de taart. Parketvloeren zijn er in verschillende kleuren, van bijna wit tot donker. De keuze van je kleur is sterk afhankelijk van je smaak, en de inrichting van je ruimte. 

Meer kleuren bekijken?

Download hieronder onze kleurkaarten.

Deel jouw ideeën met ons

Jij legt je wildste plannen op tafel, samen bekijken we de mogelijkheden.